FAKİRLEŞEN HALK, ZENGİNLEŞEN SİYASETCİ OLMAZ

CHP Genel Başkan yardımcısı ve Sinop Millet Vekili Engin ALTAY Ayancık’taki yerel ve internet gazetelerin genel yayın koordinatörleriyle buluştuğu yemekte “CHP’nin iktidara doğru gittiğini, mevcut iktidarın vatandaşımızın belini büktüğünü, ekonomik karnelerini çok kötü olduğunu, yoksulluğun hatsafada olduğunu, fakirleşen halk zenginleşen siyasetçi olmaz.

FAKİRLEŞEN HALK, ZENGİNLEŞEN SİYASETCİ OLMAZ
28 Mayıs 2011 - 00:00

CHP Genel Başkan yardımcısı ve Sinop Millet Vekili Engin ALTAY Ayancık’taki yerel ve internet gazetelerin genel yayın koordinatörleriyle buluştuğu yemekte “CHP’nin iktidara doğru gittiğini, mevcut iktidarın vatandaşımızın belini büktüğünü, ekonomik karnelerini çok kötü olduğunu, yoksulluğun hatsafada olduğunu, fakirleşen halk zenginleşen siyasetçi olmaz. Biz zenginleşen siyasetçi değiliz bizim en büyük servetimiz halkın bize verdiği sevgidir. Başbakanın 7 sülalesini zengin etmekten yorulduğunu.  Başbakanın dünyanın en zengin 8. Başbakanı olduğunu söylemiştir. Gözümüz yok Allah daha çok versin ama siyasetten zengin olmak düşündürücü.”

                Farklı bir seçim süreci yaşıyoruz, toplumumuz hükümetin değişmesi yönünde talebini ve Sinop’ta birinci parti olduğumuzu görüyorum. Önümüzde iki buçuk hafta var, örgütlerimizle birlikte bu yoğun çalışmalarımız sonucu ikinci adayımız Abdullah ŞİŞEK beyi de Sinop’lu Meclise taşıyacaktır. Sinop’lu şunun farkında 30 Bin hemşerimiz İktidar döneminde Sinop’tan göç etmiştir. İktidar kendi dönemlerinde Milletvekillerini değiştirmiştir. Sinop’un 8 yılda 4 emekli Milletvekili olmuştur. Hemşerilerimiz bunun hesabının soracağını gözlemliyorum.

                Sinop’umuz Türkiye’nin en kuzey ucunda bulunan, denizi, doğası ve çevresiyle temiz kalan nadir yörelerimizden dir. 50’nin üzerinde enerji kaynağı bulunurken neden nükleer gibi dez avantajı fazla olan santral ve hiç kabul etmiceğimiz termik santraller Sinop’ta planlanmaktadır. Sinop enerji çöplüğü olmayacaktır. Sinop vizyonunu çizmiştir “Eğitim ve kültür kenti” olacaktır.

                İlimiz bazı bölgelerinde MHP, DP tabanı bu dönemde bizi destekleyeceklerini görüyoruz referandum dan daha fazla oy alacağımıza inancım tamdır.

                Sayın Genel Başkanımızın Sinop’ta yaptığı miting de Sinop’a bir bakan verilmesi söylemini; İkinci adayımızı da meclise taşıma istemiyle, benim partim de eğitim alanında yer aldığından ve eğitimci kimliğimi de yol arkadaşlığımdan bildiklerimden Sinop’lulara açık çek verdi.

                İktidarın demirci köyü balıkçı barınağı ve TOKİ’den başka 8 yılda Sinop’a yaptıkları bir proje yoktur. Var olanlar Yaşar TOPÇU’nun projeleridir. Boyabat yolunun %63’ü yapılmıştı. İktidar %37’sinin 8 yılda zor bitirdiler. Sinop’un yeni Yaşar TOPÇU’ya ihtiyacı var, ben hizmet olarak ondan fazla yapacağım inancındayım. Gittiğim her yerde şunu gözlemliyorum Engin beyin başına bir şey gelmesin, Engin bey bize lazım diyorlar. Biz Ayancık’lıların İstefan Limanıyız. Hemşerilerimin sığınacağı bir limanım bu güne kadar AKP Milletvekillerinin yanlarına gidememişlerdir. Hep ben yanlarında olmuşumdur olmaya da devam edeceğim.

                Genel Başkanımız çok yüksek bir performans göstermekte. Kılıçtaroğlu’na Bakan kendini görür. Mütevazılığıyla, sağcısıyla solcusuyla kendinden bir şey bulur. Projeleri de toplumda kabul bulmuştur. Aile sigortası, intibak yasası, mazottaki indirimi, askerlik, 2B projeleri toplumumuzun bütün kesimini ilgilendiriyor. Özellikle Sinop’ta iyi anlattık, yerini buldu. Genel Başkanımıza büyük güven vardır. Demirel mühendisti barajlarla özdeşleşti. Ecevit tam bir halk çocuğuydu köy-kent de öne çıktı. Sayın Kılıçtaroğlu hesap uzmanıdır, Emekli, Çifçi, kadınlarımız, gençlerimiz için umut olmuştur.

                Şimdi 77’deki rüzgarı görüyorum. 73’de de sessiz çoğunluk vardı, bugün ikisini görüyorum, olağan üstü coşku görüyorum. İstanbul’a gidin Kemal uğultusunu göreceksiniz. Kemal Bey elini kaldırsa bayraklar havaya kalıyor. Mütiş destek, “Herkes Kemal’in yol arkadaşı

                ÖSYM kirlendi, iğfal edildi. Bu sınav sorumsuzluğu polis meslek lisesiyle başlayıp KPSS’yle devam etti. YGS’yle de tavan yaptı. Yüz binlerce öğrenci ve aileleri YGS’den rahatsızlık duymaktadır, kaygılanmaktadırlar. ÖSYM Başkanının İstifa etmesi yetmez bütün akademik unvanlarını da bırakması gerekir. Devlette kirlenmedik kurum bırakmadılar, ÖSYM’ye  güven kaldı mı? Hayır! Batı Ülkelerinde böyle bir skandal hükümeti düşürür.  ÖSYM Başkanını Başbakan Niçin koruyor? Çünkü Başbakan suç ortağı olduğu için.

                Büyük hatalar yaptık genel merkezimiz yaptı, kırdığımız, ayrıştığımız, arkadaşlarla birleştik. Ayancık’a, Türkiye’ye, geleceğe karşı siyasal sorumluluk duyarak içeride olan, dışarıda kalan bir araya geldik. Büyük öz veride bulunularak beraber yol arkadaşı olarak birlikteyiz. Geçmişte Ayancık’ta birlikteliğimiz konusunda bir eksiklik olmuştur. Benimde yanlışlarım varsa bende sorunluluk alıyorum bu konuda ancak günümüzde bu kırgınlığın kalktığını yine birlik beraberlik içerisinde bir seçim kampanyası yürütüyoruz. Teşkilatımız, partililerimiz bir beraberlik içerisinde kısaca herkes “Kemal’in yol arkadaşı oldu” artık önümüze bakıyoruz.

                Görüyorum ki bir çiftlik bile bunların yönettiği devlet yönetiminden daha olumlu yönetilir. Amacımız Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇTAROÐLU Başkanlığında iktidar olmak, bir an önce Erdoğan hükümetinden kurtulmak. Ülkemizi hak ettiği şekilde yönetmektir.

 

\"\"

\"\"

\"\"
Bu haber 4520 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum